Oorpijn? Met dit trucje ben je er zo vanaf!

Oorpijn is met deze truc verleden tijd

Veel mensen die last hebben van hun oor of een oorontsteking hebben, grijpen direct naar antibiotica of gaan naar de dokter waar ze middeltjes voorgeschreven krijgen. Steeds meer mensen hebben de beste ideetjes om af te komen van verschillende kwalen, geen dokter of medicijnen voor nodig dus. Ook hebben wij een grappig ideetje om af te komen van oorpijn.

Onze oplossing om oorpijn te verlichten is de magische zoute sok.

Zeezout

Het is belangrijk dat er zeezout gebruikt wordt, keukenzout is niet hetzelfde. Ook is het belangrijk dat er een witte, ongebruikte sok wordt gebruikt, gekleurde sokken zijn namelijk brandbaar en dat is niet de bedoeling aangezien we met warmte aan de slag gaan.

Wat heb je nodig:

  • Ongeveer 1-1,5 kop grof zeezout
  • Witte sok
  • Koekenpan

Aan de slag!

Doe het zeezout in de sok, zorg ervoor dat het grof zeezout is, anders kan het eruit gaat vallen. Maak een knoop aan het einde zodat het goed dicht is. De sok is nu zo groot als je hand. De gevulde sok mag nu de schone pan in. Verwarm de sok voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Schud de sok steeds elke minuut zodat het gelijkmatig warm wordt. De sok mag niet te heet worden. Na 5 minuten is de sok warm maar niet te heet. Leg de sok op je oor en het gebied rond je kaak. Neem de tijd om te ontspannen en je zal merken dat de pijn zal verlichten.

Niet in de magnetron

Nog even een weetje! Warm je sok niet op in de magnetron, zo kan de sok in vlammen opgaan. Ook is het belangrijk dat je de sok vervangt als die oud of versleten begint te worden. En onthoud dat de sok wit moet zijn en er gebruikt moet worden gemaakt van grof zeezout!

Veel succes en hopelijk zul je geen last meer hebben van je oor!

Lees ook: Je gordijnen kunnen maar zo de boosdoener van dat griepje zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pxhere