Dít is waarom het zo ontzettend moeilijk is om op tijd op bed te gaan

Op tijd op bed gaan lukt met deze tips!

Op tijd op bed gaan is lastig. Het betekent dat de dag alweer voorbij en morgenvroeg de wekker weer zal gaan. Toch maken we het onszelf zo veel moeilijker dan nodig. Die wekker is namelijk zo erg nog niet als je maar op tijd gaat slapen! Stiekem weten we dat allemaal, en toch doen we het niet en dít is waarom!

De reden is… jijzelf!

Zelfcontrole

We hebben te weinig zelfcontrole en dat is dus precies waarom we altijd laat op bed liggen. Nog even door je Facebooktijdlijn scrollen, nog een aflevering van je favoriete serie of misschien toch nog even appen met die ene vriend(in). Fout, fout, fout! Juist door die dingen allemaal te doen voor het slapen gaan, zal het je niet lukken om op tijd op bed te liggen.

Blauw licht

Wist jij al dat negen op de tien volwassenen de dag afsluit met een scherm? Hetzij een televisie, tablet, telefoon of pc. Het blauwe licht dat van je scherm af komt kan je slaap ernstig verstoren en ervoor zorgen dat het naast op tijd op bed te liggen ook nog moeilijk is om in slaap te vallen.

Regels

Maak dus nu voor jezelf een aantal regels. Doe de schermen in de slaapkamer uit. Laat je telefoon in de woonkamer liggen en schaf een ouderwetse wekker aan. Je komt zo niet in de verleiding om toch even op je telefoon te kijken. Daarnaast is het ook belangrijk om vooraf te bedenken hoe laat je gaat slapen en wanneer je moet stoppen met het lezen van dat boek. Stel een deadline voor jezelf en probeer je daaraan te houden. Alleen op die manier kun je jezelf bewegen om te gaan liggen.

Lees ook: Helpt warme melk nou echt als je niet kunt slapen? Dit is het antwoord!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pixabay