Op déze manieren krijg je een plattere buik, zonder te sporten of te diëten!

Een platte buik kan al door een paar kleine veranderingen!

Het is één van de lastigste plaatsen om vet te verliezen en vele vrouwen worstelen dagelijks met het rolletje boven hun broekrand. We hebben het natuurlijk over dat hardnekkige buikvet waar we maar niet van af lijken te komen. Je sport je een ongeluk en eet zo gezond mogelijk, maar dat buikje blijft maar waar het zit. Nu is het natuurlijk zo dat je met sporten en gezond eten al een heel eind komt, maar er zijn een aantal dingen die je in je dagelijks leven kan toepassen waardoor je veel sneller resultaat ziet. 

Heb je het te druk om te sporten en is een dieet helemaal niets voor jou? Met een aantal veranderingen in je dagelijks leven zal je buik al snel een stuk platter worden. Geen crashdiëten, geen uren per dag buikspieroefeningen doen, maar simpele veranderingen.

  • Houding: Als je rechtop gaat zitten en staan ziet je middenrif er meteen er meteen anders uit. Veel mensen hebben een slechte houding, waardoor je buik onnodig naar voren steekt. Als je rechtop gaat staan merk je verschil, en daarnaast train je door een goede lichaamshouding ongemerkt je buikspieren.
  • Water, water, water: drink veel water! Als je te weinig drinkt gaat je lichaam vocht vasthouden en dit zorgt voor een opgeblazen gevoel. Als je genoeg drinkt voorkom je dit probleem en voel je je veel minder bloated. Dit zie je ook goed terug in je buik, veel water drinken zorgt ervoor dat ‘ie platter blijft. Ook voeding met veel water is verstandig, zoals komkommer, ijsbergsla, selderij, radijs, tomaten, paprika, spinazie en aardbeien.
  • Bakkie pleur: let wel, pas dit met mate toe, maar een kopje koffie zorgt ervoor dat overtollig vocht dat je lichaam vasthoudt sneller wordt afgedreven. Daarnaast stimuleert koffie je stoelgang en dit samen zorgt voor een plattere buik.
  • Rustig eten: als je te snel eet, krijg je onnodig veel lucht binnen. Dit zorgt voor een opgeblazen gevoel door alle lucht in je darmen. Kauw tenminste tien keer voordat je doorslikt en eet nooit eten dat nog te warm is.
  • Stop met kauwgom: het kauwen van kauwgom zorgt ervoor dat je veel extra lucht inslikt en dat kan buikpijn en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Wanneer je op kauwgom kauwt krijgen je hersenen bovendien het signaal dat er eten aan komt. Zo worden er enzymen en zuren geactiveerd, maar er komt geen eten om te verwerken. Ook dit kan zorgen voor een opgezette buik.
  • Probiotica: eet voedsel dat rijk is aan probiotica. Probiotica zorgt er namelijk voor dat je darmen heel goed werken. Denk hierbij aan yoghurt, kimchi, zuurkool en karnemelk. Je kan ook probiotica supplementen slikken.
  • Minder zout: vermijd zout zo veel mogelijk. Door het te veel eten van zout stijgt het natrium gehalte in je lichaam en dit zorgt er weer voor dat je veel vocht vasthoudt. Resultaat: een opgeblazen buik.

Bron: Good Housekeeping | Beeld ter illustratie