Op TikTok lopen mensen massaal achterstevoren op een loopband en dit is waarom

achterstevoren loopband

Het zou goed zijn voor de gezondheid

Op TikTok zien we regelmatig opvallende trends voorbijkomen. Deze keer delen we niet een handige keuken- of schoonmaakhack, maar een hack die volgens velen voordelen biedt voor je gezondheid. Op het platform verschijnen talloze filmpjes waarop mensen achteruit op een loopband lopen…

Achteruit

Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar volgens veel TikTok-gebruikers is achteruitlopen goed voor je gezondheid. Wanneer je iemand in de sportschool ziet die op de loopband achterstevoren loopt, is dat dus niet omdat diegene niet weet hoe de treadmill werkt, maar omdat deze persoon weet waar-ie mee bezig is.

Achteruitlopen zou er namelijk voor zorgen dat je je knieën sterker maakt. Je zet door het achteruitlopen andere spieren aan het werk dan normaal. Hiermee train je je bovenbenen bijvoorbeeld en maak je deze sterker. Als je bovenbenen sterker worden, worden de spieren rondom je knie ook sterker. Ook is het goed voor je coördinatie en je balans. Je bent je namelijk wat bewuster van je beweging omdat je moet opletten waar je loopt en deze manier van lopen niet gewend bent.

Hersenen

Tot slot is achteruitlopen ook goed voor je hersenen. Je hersenen moeten namelijk continu nadenken over hoe je moet lopen omdat het tegen hun normale werking ingaat. Aha!

@kali.ot THE BEST THING YOU CAN DO TO STRENGTHEN YOUR KNEES ?? walking backwards ????from an occupational therapist ?? #CapCut #occupationaltherapy #knees #kneestrength #kneerehab #kneeworkout #legworkout #treadmill #walking #walkbackwards ? This Is How We Do It – Montell Jordan

Zo doe je de workout

Wil jij het achteruitlopen een kans geven in de sportschool? Zo kun je het beste te werk gaan. Zet de treadmill op een lage snelheid en houd je aan het begin vast aan de handvaten. Als je het onder de knie krijgt kun je je handen loslaten, de snelheid verhogen eventueel een helling op de loopband instellen. Begin met vijf minuutjes lopen en bouw rustig op naar tien minuten of een kwartiertje. Succes!

Lees ook: Klopt het dat na 5 uur koffiedrinken niet goed is voor je nachtrust?

Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock