Deze 9 gewoontes kunnen voor dat nare opgeblazen gevoel zorgen

Niet genoeg drinken

Als je niet genoeg drinkt, kan je ontlasting minder goed worden gevormd en gaat het poepen (sorry…) gewoonweg wat lastiger. Dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Zorg dus altijd dat je twee liter water per dag drinkt.

Drinken op het verkeerde moment

We maken het ook niet makkelijk, want ook aan het drinken zitten weer haken en ogen. Je moet namelijk wel letten op het moment dat je drinkt. Drink bijvoorbeeld niet te veel voor je maaltijd. Als je veel water in je maag hebt, wordt het maagzuur dunner en gaat het verteren lastiger. Drink dus niet 30 minuten voordat je gaat eten. Je lichaam kan het eten dan veel sneller afbreken en dat zorgt voor een plattere buik.

Het verkeerde eten

Mensen met een een intolerantie kunnen een opgeblazen gevoel krijgen als ze voedsel eten waar dat in zit. Niet iedereen weet dat ze last hebben van een intolerantie, dus als je veel last hebt van een opgeblazen gevoel kan het lonen om dit eens te onderzoeken. Onder begeleiding van een diëtist kun je dan een zogeheten FODMAP-dieet volgen.

Een te stressvol leven leiden

Ons verteringsstelsel is in grote mate afhankelijk van de manier hoe we ons voelen. Als jij heel gestresst bent, dan kan het zijn dat je minder maagzuur hebt en minder enzymen hebt die bijdragen aan het verteren van voedsel. Ook je maagbacteriën kunnen negatief beïnvloed worden door stress en al met al zorgt dat voor een traag verteringsstelsel en een opgeblazen buik.

Avondsnacks

Geloof ons, we snappen het maar al te goed als je er ‘s avonds een zakje chips bij pakt. Toch kun je dit beter niet doen, omdat je lichaam ‘s nachts eigenlijk bezig zou moeten zijn met het repareren van lichamelijke ongemakken. Die tijd krijgt je lichaam niet als je ‘s avonds laat nog eet. Alle energie zal dan gaan naar het verteren van voedsel, maar dat werkt niet goed samen met slaap en dat kan zorgen voor een opgeblazen gevoel.

Niet zorgen voor je maagbacteriën

Vezels, vezels, vezels! We kunnen niet vaak genoeg herhalen hoe belangrijk dit is voor je stoelgang en je maagbacteriën. Als je te weinig vezels eet kunnen de goede bacteriën sterven en nemen de slechte over. Je kunt daar erg nare maagproblemen van krijgen, waaronder dat opgeblazen gevoel. Eet dus genoeg groenten en volkoren producten!


Pagina 2/2

Lees ook: Zo maak je heel gemakkelijk je gaspitten blinkend schoon

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Prima | Beeld: pxhere