Opgelet: Albert Heijn roept een product terug! Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen!

Albert Heijn roept een product terug vanwege een gezondheidsrisico

We vragen opnieuw jullie aandacht voor een terugroepactie, ditmaal van supermarktketen Albert Heijn. Het bedrijf roept uit voorzorg producten met de naam AH Saksische smeerleverworst terug. Het probleem is dat er mosterd in zit, terwijl dat niet als zodanig op de verpakking vermeld staat. Voor mensen met een mosterdallergie kan dit problemen geven.

Het gaat specifiek om verpakkingen met als uiterste houdbaarheidsdatum 27 mei 2016. Indien klanten een mosterdallergie hebben, worden zij dringend verzocht om het product niet op te eten, maar het terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel in de buurt. Klanten krijgen bij inlevering van het product het volledige aankoopbedrag terug.

Het kan een serieus gezondheidsrisico betekenen voor mensen met een mosterdallergie. De allergie komt voor bij ongeveer 0,8 tot 1 procent van de Nederlandse bevolking. Mensen die lijden aan een mosterdallergie kunnen door mosterd te eten een anafylactische shock krijgen, dat is een snelle allergische reactie die uiteindelijk zelfs dodelijk kan zijn. We verzoeken iedereen daarom ook vriendelijk om het bericht met zoveel mogelijk mensen te delen. Alvast bedankt!