Opgelet! De Australische griep komt eraan en dít houdt het in

griep
De griep zou zelfs dodelijk zijn

Als jij dit jaar nog niet bent begonnen met een verkoudheidje zijn er vast tig mensen om je heen die wel lopen te snotteren. Het gaat momenteel weer flink rond, maar helaas blijft het niet bij een verkoudheid. Het lijkt er namelijk op dat zich een ander griepvirus verspreidt: de Aussie flu. Deze zou zelfs dodelijk zijn.

In België is het griepvirus al opgedoken.

Aussie flu
Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling is, wordt de griep momenteel weer verspreid. Echter is niet overal sprake van een normaal griepje. Onze zuiderburen hebben namelijk te maken met een ander virus: de Australische griep, ook wel Aussie flu genoemd. Dit virus komt, niet geheel verrassend, oorspronkelijk uit Australië.

Handen schudden
België is niet het enige land dat is getroffen door het virus, ook in het Verenigd Koninkrijk lijden mensen aan de griep. Er zijn zelfs al enkele mensen overleden aan de gevolgen van de Australische griep. Afgelopen weekend werd daarom aan de bewoners in een gedeelte van Groot Brittanië, Noord-Ierland, gevraagd om geen handen meer te schudden om zo te voorkomen dat de griep zich verspreidt.

Dodelijk
Moeten we ons zorgen maken? Volgens een Vlaamse viroloog hoeft dat niet. “Elke griep maakt doden”, stelt hij. “Ook bij ons sterven er jaarlijks 100 tot 1000 mensen aan de griep.” Wel zou de Australische griep twee keer zo hard toeslaan. De viroloog verwacht een griepgolf in België, omdat we via via veel in contact zijn gekomen met mensen tijdens de kerstvakantie. Naar verwachting zal 3 tot 10 procent van de mensen last hebben van het virus.

Wil je voorkomen dat je ziek wordt? Was je handen dan goed en regelmatig en zorg ervoor dat je gezond eet. Genoeg vitamines dus! Vergeet ook niet af en toe rust te nemen.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle, het Belang van Limburg | Beeld: Pixabay