Opgelet: dít kenmerk van je oorlel kan duiden op een hartziekte

oorlel

Tijd voor een snelle check!

In eerste instantie zou je waarschijnlijk niet denken dat het uiterlijk van je oorlel iets zegt over je gezondheid – maar toch is het zo. Een bepaald kenmerk dat sommige mensen hebben in hun oorlel, kan namelijk duiden op een hartziekte.

Hart- en vaatziekten

Coronaire hartziekten is een verzamelnaam voor de meest voorkomende hart- en vaatziekten. Symptomen kunnen pijn in de borst, moeite met ademen en hartkloppingen zijn. Ervaar jij deze symptomen? Het is verstandig om dan direct een dokter te raadplegen. Echter is er nog een teken dat erop kan wijzen dat je een hartziekte hebt en dat is een streepje of groef in de oorlel dat ook wel Frank’s Sign wordt genoemd.

Dr. Frank

Dr. Sanders T. Frank (naar wie het symptoom is vernoemd) ontdekte dat er een verband bestaat tussen hartziekten en een ‘vouw’ op een of beide oorlellen. De groef begint bovenin de oorlel vlakbij de tragus en loopt naar beneden. Soms lijkt het alsof dit lijntje is veroorzaakt door een piercing. Als jij dit lijntje in je oor hebt, ervaar je vaak ook een van de andere eerdergenoemde symptomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ???? ??????? (@dr.silber)

Dokter raadplegen

Heb jij dit streepje op (een van) je oorlellen? Let dan er dan goed op of je ook last hebt van de andere symptomen die vaak om de hoek komen kijken bij hartziekten. Het hoeft namelijk niet te betekenen dat jij daadwerkelijk een hartziekte hebt, maar onderzoeken tonen wel aan dat er een verband is. Heb jij dus zo’n dergelijk streepje en ervaar je eerdergenoemde symptomen? Neem dan contact op met de huisarts.

Lees ook: Twitter barst los na vertrek Jan-Willem in Een Jaar Van Je Leven

Bron: Dingen voor Vrouwen, Happy in Shape | Beeld: Pexels