Paradontax-gate: tandpasta is van smaak veranderd

paradontax

Wat vind jij, kan dat zomaar?

Misschien ben je wel bekend met Paradontax: tandpasta die een beetje zoutig smaakt. Recent heeft de producent de smaak aangepast, en dat is niet onopgemerkt gebleven.

Zoutige tandpasta

Je moet er van houden: je tanden poetsen met een zoutig goedje. Waar veel mensen de ‘gewone’ smaak van mint of eucalyptus gewend zijn tijdens het poetsen, was Paradontax hierop een uitzondering. In de tandpasta zitten volop planten- en kruidenextracten. Daarnaast zit er een soort schuurmiddel in: natriumbicarbonaat. Dit zou goed zijn voor je tandvlees, hoewel daar geen wetenschappelijk bewijs voor is. In elk geval gaf dit de tandpasta altijd zijn kenmerkende zoute smaak. Tot nu dus!

Aangepaste formule

Producent GKS heeft naar eigen zeggen de formule van de tandpasta aangepast om “een verbeterde gebruikservaring te bieden”. Uit vergelijkingen van de ingrediënten op de verpakking blijkt dat de grootste wijziging is dat alle kruidenextracten simpelweg zijn vervangen door een ‘aroma’.

Dat vraagt om actie

Als je even op Twitter kijkt, zie je al snel volop mensen die niet blij zijn met de wijziging. Het klantenservice-team van GSK heeft er waarschijnlijk de handen vol aan. Ook Radar doet een duit in het zakje. “Help ons fabrikant GSK te overtuigen om de verandering terug te draaien”, tweet het programma. Of de oproep daadwerkelijk iets oplevert is nog de vraag.

Reactie van GSK

GlaxoSmithKline, zoals GSK voluit heet, laat weten voorlopig geen plannen te hebben om de boel terug te draaien. “We betreuren het dat een deel van onze trouwe Paradontax-gebruikers de vernieuwde samenstelling niet prettig vindt”, laat een woordvoerder weten. Wel zegt het bedrijf dat er later dit jaar enkele smaakvariaties van de tandpasta bij komen. Of de oude vertrouwde kruidenmix daar dus ook weer tussen zit? Dat moet nog blijken.

Lees ook: Dit is waarom je vanaf nu je tanden wil poetsen met tandpastatabletten

Bron: NOS | Beeld: Pexels