Koud, lauw of warm? Dít is de perfecte temperatuur om te douchen

douchen

Het maakt een groot verschil voor je huid

Het is bij lange na nog geen lente en daarom vinden velen het heerlijk om even op te warmen onder de douche. Met name vrouwen willen de douchetemperatuur nog weleens een tikkie hoger zetten zodra ze een tijdje onder de warme straal staan, maar is dat wel goed voor je? Hoe warm mag je eigenlijk douchen?

De ideale temperatuur is warmer dan je denkt.

Temperatuur
Wanneer je denkt aan gezond douchen, denk je haast dat je onder een ijskoude straal moet staan. Want daar word je toch zo alert van? Gelukkig is het niet zo ernstig gesteld met de perfecte temperatuur, deze ligt namelijk net iets boven lauwwarm water. Wel raden dermatologen aan om de kraan niet warmer te draaien dan 43 graden.

Huid beschadigen
Wanneer je net onder de douche stapt, is 43 graden voor de meesten vaak veel te heet. Maar gedurende de douchesessie kan het maar zo dat je besluit de kraan wat hoger te draaien, terwijl je dit eerst veel te warm vond. Vond je de temperatuur te heet toen je meteen onder de douche stapte? Dan is deze waarschijnlijk ook veel te heet. Het water beschadigt in dit geval je huid. Zet de douche daarom toch wat lager wanneer je huid rood kleurt. Te heet water spoelt namelijk de natuurlijke oliën weg. Dit resulteert in een droge huid en je huid kan hier ook geïrriteerd van raken. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot eczeem.

Lees ook: Dit lichaamsdeel vergeten we vaak te wassen onder de douche

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pexels