Dit is waarom je een paar planten in je slaapkamer moet zetten

planten

Het fleurt je slaapkamer meteen een beetje op

Die ene tweetakkige orchidee of die stralende Flamingoplant mogen misschien wel de pronkstukken in je woonkamer zijn, maar het is ook helemaal niet zo’n gek idee om de planten te verkassen naar de slaapkamer. Het kent namelijk nogal wat voordelen om je slaapkamer van wat groen te voorzien.

Er zijn verscheidene redenen waarom je planten in je slaapkamer moet zetten.

Luchtkwaliteit

Planten kunnen de luchtkwaliteit in je woning, dus ook in de slaapkamer, aanzienlijk verbeteren. Ze verminderen het koolstofdioxidegehalte in de ruimte. Koolstofdioxide is iets waar planten op leven. Hoewel het niet giftig voor ons is, is het ook niet goed voor ons. Daarnaast neemt het vochtgehalte toe door planten in een kamer te zetten.

Geluiden

Ben je een lichte slaper en kun je al snel wakker worden van een klein geluidje? Dan zijn planten je beste vriend. Veel mensen staan er niet bij stil, maar planten kunnen geluid dempen. Sommige planten kunnen tot wel 5 decibel aan geluid tegenhouden. 

Allergieën

Planten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar kunnen ook bepaalde allergieën voorkomen bij kinderen. Door kinderen (wanneer ze een half jaar oud zijn) bloot te stellen aan planten, ontwikkelen ze op jonge leeftijd al een immuunsysteem hiervoor. Ze zullen later dan minder snel een allergische reactie krijgen als ze in de buurt van een plant zijn.

Lees ook: Met drie simpele producten maak je zeer voedende plantenmest voor je planten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Plant Care Today | Beeld: Pixabay