Last van de luchtwegen? Deze planten zuiveren de lucht in je huis

Deze planten hebben een luchtzuiverende werking

Heb je vaak last van je luchtwegen en een benauwd gevoel, maar weet je niet zo goed wat je ertegen kunt doen? Dan is het misschien wel een goed idee om deze planten in huis te halen. Een aantal planten staan namelijk bekend om hun luchtzuiverende werking. 

En dat kan een positieve invloed hebben op je gezondheid!

Aloë vera

De aloë vera-plant bevat een gel die helende eigenschappen heeft. De plant zelf kan de luchtkwaliteit in huis bevorderen doordat hij schadelijke stoffen opneemt.

Klimop

De klimop staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen; hij absorbeert formaldehyde. Het is een onderhoudsvriendelijke plant die ook nog eens leuk staat. Win-win!

Drakenplant

De drakenplant neemt giftige stoffen zoals aceton op. Daarnaast verwijdert de plant, die overigens wel twee meter hoog kan worden, trichloorethyleen en benzeen uit de lucht.

Graslelie

De graslelie is makkelijk in leven te houden en houdt volgens de NASA maar liefst 95% van benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Ook chemische stoffen gevonden in tapijt, isolatiemateriaal, schoonmaakmiddel en inkt worden door de graslelie geabsorbeerd.

Varen

De varen komt voor in veel verschillende kleuren en maten, is onderhoudsvriendelijk -hij vraagt alleen een beetje ruimte- en is heel goed voor je gezondheid. Heb je vaak last van hoofdpijn en een droge huid, dan kun je veel baat hebben bij een varen. De krulvaren zorgt voor een perfecte luchtvochtigheid en ook de Phlebodium en de Asplenium zorgen voor schone lucht.

Lees ook: Geen groene vingers? Zo hou je je planten tóch in leven

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle.be | Beeld: Pexels