Plas jij genoeg? DIT is hoe vaak per dag plassen gezond is!

Heb jij last van hoofdpijn en vermoeidheid? Meer drinken!

Lig jij ‘s avonds ook wel eens in bed en denk je: verdorie, ik ben wel erg weinig naar de wc gegaan. Heb je dan wel genoeg gedronken? Idealiter zou je elk minimaal elke twee uur even naar de wc moeten.

Kleurloos
Veel mensen drinken te weinig. ‘s ochtends na het slapen moet eigenlijk iedereen naar de wc, maar gedurende dag is even plassen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vaak schiet het wc-bezoek erbij in doordat ze te gehaast zijn en niet de tijd nemen om veel te drinken. Is je plas donkergeel? Dan drink je niet genoeg. Aan het einde van de dag zou je urine bijna kleurloos moeten zijn.

Reinigende functie
Ook houden veel mensen hun plas op. Onder het mom van ‘ geen tijd’ stellen veel mensen het wc-bezoek toch even uit. Door dat te doen breng je je spieren en zenuwen in de war en geef je ze een klap die ze niet verdient hebben. Daarbij heeft plassen ook een reinigende functie en werk je een blaasontsteking in de hand door je plas op te houden.

Herken de signalen
Soms is het lastig om door te hebben wanneer je vocht tot je moet nemen. Heb je een droge mond? Ben je moe lang voordat de dag om is? Heb je hoofdpijn? Dikke kans dat je gewoon wat water nodig hebt. Zorg dat je elke dag twee flesjes water dichtbij je hebt. Loop op vaste tijden naar de waterkoker voor een kopje thee. Zorg dat je je waterinname goed uitdenkt. Het zal even wennen zijn, maar je zal merken dat je je al snel een stuk beter voelt. 

Mocht je pijn hebben bij het plassen of als je het gevoel hebt dat je blaas niet op en top functioneert, dan is het raadzaam om even naar de dokter te gaan.

Bron: Libelle Daily | Beeld: Unsplash