Dit plekje wordt vaak vergeten tijdens het insmeren met zonnebrand

Dit plekje wordt vaak over het hoofd gezien

Nu de zon weer volop schijnt, smeren we ons suf met zonnebrandcrème. Je armen, je benen en je buik lukt je hoogstwaarschijnlijk nog wel zelf, maar je rug en nek worden vaak overgeslagen omdat je er niet goed bij kunt. Maar wist jij dat dit niet de enige belangrijke plekken zijn die vaak worden overgeslagen?

Belangrijke plekken

Eigenlijk komt het erop neer dat je je van top tot teen moet insmeren voor de optimale bescherming van je huid. Plekjes zoals het puntje van je oor en je haarlijn worden vaak vergeten, maar kunnen juist razendsnel verbranden. Vooral je hoofdhuid kan behoorlijk pijn doen wanneer-ie is verbrand. Echter is dat niet het plekje dat we bedoelen. Er is namelijk nog een plek die door vrijwel iedereen wordt overgeslagen, maar wel heel belangrijk is.

Oogleden

We hebben het over je oogleden. Deze sla jij hoogstwaarschijnlijk altijd over tijdens het insmeren, terwijl deze juist heel cruciaal zijn. Het Moorfields Eye Hospital in London heeft namelijk onderzoek gedaan naar huidkanker en daaruit blijkt dat zo’n vijf tot tien procent van alle gevallen van huidkanker ontstaan op de oogleden. Oei..

Dunne huid

De huid op onze oogleden is bijna het dunste stukje huid op ons hele lichaam. Hier is onze huid namelijk nog minder dan 1 millimeter dik en daarom is bescherming extra belangrijk. Natuurlijk kun je ook een zonnebril dragen ter bescherming van je ogen, maar voor de zekerheid is het goed om je oogleden alsnog in te smeren. Let daarbij wel even op dat je een goede zonnebrandcrème kiest, die je oogleden niet irriteert. Zorg goed voor jezelf!

Lees ook: Dit is waarom je nooit een lege tube zonnebrand moet weggooien

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash