Deze plekken vergeten mensen ALTIJD in te smeren tijdens het zonnen…

Maak jij je hier schuldig aan?

Wat is het toch heerlijk dat het de laatste tijd warm weer is. Nu het zonnetje fanatiek schijnt is het erg belangrijk dat je je goed insmeert. Helaas zijn er maar weinig mensen die zich echt goed insmeren, want er zijn toch plekjes die we snel vergeten. Tips & Weetjes zette de meest vergeten plekjes voor je op een rijtje, zodat je ze voortaan niet meer overslaat.

  • De lippen: het idee van zonnebrand op je lippen is voor veel mensen een gruwel. Het is natuurlijk niet echt lekker als je per ongeluk met je tong langs je lippen gaat en je zonnebrand proeft. Schaf daarom een speciale lippenbalsem aan die beschermt tegen de zon.
  • Je oren: wanneer je je gezicht insmeert met een goede laag zonnebrandcrème, moet je niet vergeten om je oren ook te voorzien van een laagje. De huid is daar heel dun en daarmee zijn je oren een gewillig slachtoffer voor verbranding.
  • Je wenkbrauwen: hoewel je liever geen zonnebrandcrème op je wenkbrauwen hebt, is het erg belangrijk dat je deze ook insmeert. Ook de huid onder je wenkbrauwharen kan immers verbranden.
  • Je haarlijn/ de hoofdhuid: heb je je haar altijd in een scheiding? Dan is het helemaal belangrijk dat je dat ook insmeert. Veel mensen smeren hun hoofdhuid en hun haarlijn niet in, omdat ze bang zijn voor vette haren. Dat hoeft helemaal niet want zondebrand trekt in een rap tempo in je huid.
  • Je oogleden: ook als je ogen verstopt zitten achter een zonnebril moet je je oogleden insmeren. UV-stralen komen ook achter je zonnebril, dus voortaan ook je oogleden voorzien van een laagje.
  • Je voeten: veel mensen smeren de bovenkant van hun voeten in als ze hun voeten in slippers of sandalen laten glijden. Echter vergeten veel zongenieters de onderkant van hun voeten in te smeren, wanneer ze op hun buik in de zon liggen.

Lees ook:

Bron: Purewow | Beeld: Pexels