Dit populaire bezorgeten bevat vrijwel altijd bizar veel bacteriën, wij bestellen voortaan wat anders

De bacteriën komen niet door de versheid, maar door de bereiding

We willen allemaal wel eens lekker op de bank gaan zitten en ons geen zorgen maken over boodschappen doen en koken. Eten laten bezorgen is dan ook ideaal! Toch kan je het ene voedsel wel beter bestellen dan het andere. De Consumentenbond onderzocht bezorg-sushi en dit bleek in schrikbarend veel gevallen enorm veel bacteriën te bevatten. 

In 31 procent van de gevallen was de sushi echt onder de maat en bevatte het heel veel bacteriën. Dit is gevaarlijk voor de volksgezondheid en moet aangepakt worden. De hoeveelheid bacteriën wordt veroorzaakt door slechte hygiëne bij de bereiding van de Japanse hapjes. De Consumentenbond heeft 160 sushimonsters genomen van twintig restaurants in vijf steden.

Hygiëne het probleem
De sushi is in veel gevallen wel vers, maar niet hygiënisch bereid en daardoor zitten er zo veel bacteriën in de sushi. Zo hebben de koks vaak geen handschoenen of werken ze op vieze snijplanken. De cijfers die de bond aan de vishapjes gaf lagen tussen de 9,6 en 2,5. Beide uitschieters zijn te vinden in Leiden. Andere steekproeven zijn gedaan in Groningen, Rotterdam, Breda en Amersfoort. Wat de sushibezorgservice bij jouw in de buurt als cijfer krijgt is helaas niet terug te vinden. In 2015 onderzocht De Consumentenbond de all-you-can-eat sushirestaurants en toen bleek 64 procent van de onderzochte restaurants veel bacteriën te serveren. Misschien in het vervolg toch maar kiezen voor een pizza…

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld ter illustratie