Dit positieve effect heeft puzzelen op je hersenen

puzzelen hersenen

Sla de puzzelboekjes maar meteen in

Voor wie dol is op (kruis)woord- en nummerpuzzels hebben we uitstekend nieuws. Deze denkhobby heeft namelijk een positief effect op je hersenen! Mensen die boven de vijftig zijn en regelmatig een woordpuzzel of Sudoku invullen, hebben een scherper brein.

Regelmatig puzzelen helpt je hersenen om langer goed te werken.

Onderzoek

Werken je hersenen beter als je veel puzzelt? Een vraag die onderzoekers aan de Universiteit van Exeter en King’s College Londen bezighield. Ze besloten hier een antwoord op te vinden en deden dit door middel van een online enquête. Meer dan 19.000 participanten vulden de vragenlijst in en zo kwamen de onderzoekers erachter dat 50-plussers die regelmatig een woord- of nummerpuzzel invullen zich beter kunnen concentreren en een beter geheugen hebben.

Resultaten

De onderzoekers wilden de leeftijd van de deelnemers weten en hoe vaak ze puzzelen. Vervolgens moesten de participanten een aantal tests doen. Uit de gegevens konden de onderzoekers de conclusie trekken dat mensen die regelmatig een kruiswoordpuzzel invullen, een hersenleeftijd hebben die tien jaar lager ligt dan hun daadwerkelijke leeftijd. Bovendien kunnen personen die regelmatig puzzelen zich gedurende de dag beter concentreren. Maar meteen een paar puzzelboekjes aanschaffen dus!

Lees ook: Hierom moet je nooit met de randjes beginnen als je puzzelt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Country Living | Beeld: Pixabay

Array