Praat jij in je slaap? Dan heb jij déze eigenschap en ben je heel bijzonder!

Maar vijf procent van de mensen praat in hun slaap!

Enkele mensen op deze aarde kunnen hele goede verhalen vertellen… in hun slaap! Ze houden hele toespraken en hun partner kan de volgende ochtend heel mooi alle gênante dingen vertellen die ze in dat betoog gehouden hebben. Wie weet heb je wel de eeuwige liefde verklaard aan je konijn in plaats van je partner? 

Je kan hele gênante dingen zeggen, waar je later geen weet meer van hebt!

5 procent
Toch hoef je je echt niet te schamen voor dit praattalent, want dat is het! Maar vijf procent van de mensen kan praten in hun slaap en dat maakt je toch echt wel bijzonder. Vooral voor vrouwen is dit heel leuk, omdat er een eigenschap aan gehangen kan worden. Zo blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal Brain and Development. Bij die eerder genoemde vijf procent zijn de mannen ook nog meegerekend, maar helaas geldt deze eigenschap niet voor hen.

Eigenschap
Nu wil je natuurlijk weten wat die goede eigenschap is. Het blijkt dat nachtelijke praters veel empathischer zijn dan hun medemens. Ze kunnen zich daardoor beter inleven in andere personen en ze helpen anderen ook graag. Dus de volgende keer wanneer je je vriendin hoort praten in haar slaap, weet je dat ze heel begaan met je is.

Verlammen
Nu ben je vast ook nieuwsgierig hoe dat dan komt dat die vijf procent van de bevolking praat in hun slaap en de rest niet. Dit komt door de stofjes die je lichaam ‘s nachts verlammen, genaamd: glycine en gamma-aminoboterzuur. Deze stofjes zorgen ervoor dat je blijft liggen en normaliter niet praat. Bij die vijf procent werken deze stofjes alleen niet op de stembanden, waardoor je dus kan praten. Geen zorgen, het is niet schadelijk!

Bron: Cosmopolitan | Beeld ter illustratie