Proost: DIT alcoholische drankje zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt!

alcoholische dranken

Onderzoek beweert dat deze alcoholische versnapering je calorieverbranding boost!

Het weekend komt langzamerhand weer in zicht en voor velen is dit het moment van de week waarop best genipt mag worden aan een lekker drankje. Ben jij van plan jezelf een heerlijke gin en tonic in te schenken? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Uit onderzoek van the University of Sigulda in Litouwen is gebleken dat gin, of lekker op z’n Nederlands jenever, je metabolisme een boost geeft. Oftewel: het helpt je lichaam om calorieën sneller te verbranden. Hoe de knappe koppen van de Litouwse universiteit hierachter kwamen? Door een simpele proef. De onderzoekers gaven twee groepen muizen een shot jenever of water en berekenden daarna in hoeverre de muizen calorieën verbranden.

Het resultaat
Wat bleek? De muizen die jenever hadden gehad, verbrandden calorieën 17 procent sneller dan de groep muizen die slechts op water teerde. Wanneer je een gezond dieet aanhoudt en daarnaast af en toe een glaasje jenever nuttigt, kan dit volgens onderzoeker Thisa Lye zelfs een afslankend effect op je lichaam hebben. Daarnaast heeft gin ook nog eens een ‘afterburn’ effect. Dit houdt in dat je lichaam een uur na het drinken van jenever calorieën blijft verbranden.

Maar zet niet meteen een fles Hooghoudt aan je mond. Drinken doe je natuurlijk nog altijd het beste in mate.

Bron: My Domaine | Beeld: Unsplash