Aha! Hierdoor heb je last van puistjes in je oor (en zo behandel je het)

puistjes-in-oor

Het kan erg vervelend en pijnlijk zijn

Naast puistjes op je neus, kin of voorhoofd is het ook mogelijk om puistjes in je oor te krijgen. Hier heb je immers ook poriën zitten die verstopt kunnen raken met talg of viezigheid. Gelukkig kun je deze voorkomen en zijn ze ook goed te behandelen. Lees gauw verder! 

Puistjes in je oor

Je oor is een gevoelige plek en daardoor kan een puistje in je oorschelp ontzettend pijnlijk zijn. Een veelvoorkomende oorzaak van puistjes in je oor is iets wat we dagelijks gebruiken, namelijk oordoppen. Als je jouw oortjes niet regelmatig schoonmaakt, kunnen deze de luchtstroom in je gehoorgang blokkeren. Hierdoor kan oorsmeer en vet ophopen waardoor je poriën verstopt gaan raken. Met als gevolg: puistjes in je oor.

Behandelen van puistjes in je oor

Wanneer je last hebt van meerdere puistjes, dan kun je deze prima laten uitknijpen door een professional. Doe dit echter nooit zelf. Het kan namelijk voorkomen dat er bloed of vocht uit het puistje komt, en dan kan dit in je gehoorgang terecht komen. Ook kun je gebruikmaken van een AHA-serum. Dit verwijdert namelijk dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Smeer een beetje op het puistje in je oor en je bent er zo vanaf.

Zo voorkom je het

Je voorkomt puistjes in je oor dan ook door je oordoppen grondig schoon te maken. Ook kan het helpen om je oor regelmatig te laten luchten door je oortjes niet urenlang te dragen. Vooral als je merkt dat je na het dragen van oortjes aanzienlijk meer last hebt van oorsmeer of een vettige huid in je huid. Als je merkt dat je nog steeds veel last hebt van puistjes, dan kun je het beste een arts raadplegen.

Lees ook: Aha: dit is hoe je je oren zou moeten schoonmaken

Bron: Margriet | Beeld: Pexels