6 mogelijke verklaringen voor haar op de kin bij vrouwen

Je gewicht speelt een rol

Krijg je opeens af en toe haren op je kin en ben je opeens aangekomen of juist afgevallen? Dan kunnen daar volgens Elizabeth twee redenen voor zijn. “Overgewicht verstoort de balans van je hormonen”, vertelt ze. En juist die hormonen hebben invloed op je haargroei. Maar niet alleen overgewicht kan dit verstoren, ook mensen die veel afvallen kunnen hiermee te maken krijgen. Bij een te extreem gewichtsverlies kunnen hele kleine dunne haartjes op de huid verschijnen. Dit staat bekend als lanugo.

Je slikt bepaalde medicatie

De meeste medicatie heeft niet de bijwerking dat je overbeharing ervaart, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Met name hevige medicatie kan dit veroorzaken, zoals chemotherapie en bepaalde medicijnen voor epilepsie. Ook zijn er nog de ‘medicijnen’ die je helemaal niet hoort te nemen die hiervoor kunnen zorgen. Zoals anabole steroïden die illegaal worden geslikt in de (top)sportwereld.

Je wordt ouder

Er hoeft helemaal geen sprake te zijn van bepaalde syndromen wanneer je meer gezichtsbeharing ervaart. Het kan ook simpelweg komen doordat je ouder wordt. “Het is iets natuurlijks dat je hariger wordt als je wat ouder wordt, met name tijdens de menopauze”, verklaart Elizabeth.

Pagina 2/2

Lees ook: 11 tekenen dat je hoofdpijn eigenlijk migraine is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels