Dit is de merkwaardige reden waarom je je kinderen moet aanmoedigen om hun eigen snot te eten

Veel mensen gruwelen al bij het idee… 

De meeste mensen zijn het erover eens dat het vies is om in je neus te peuteren. Je snot opeten is al helemaal van de zotten. Echter blijkt uit een nieuw onderzoek dat het juist góed is voor je gezondheid.

In je neuspeuteren is iets wat niet zeldzaam is. Vooral kinderen doen het vaak en eten het soms zelfs op. Schiet als ouder niet meteen in de stress wanneer je kind dit doet, want het is helemaal niet slecht of vies van hen.

Gezond
Uit een onderzoek van het NCBI is gebleken dat het goed is voor je gezondheid om snot te eten. De studie toont aan dat het een geweldige bron is van goede bacteriën. Zo helpen deze bacteriën je tanden en speeksel te beschermen tegen slechte bacteriën. Als je je eigen snot eet, heb je bijvoorbeeld veel minder last van gaatjes. Bovendien is het eten van droge resten snot een goede manier om je immuunsysteem te versterken.

Onderzoekers zijn zo enthousiast over wat snot voor je kan betekenen, dat ze nu kijken of het mogelijk is om het slijm na te maken. Als dit kan, willen de onderzoekers dit gebruiken om er in de toekomst kauwgom of tandpasta van te maken.

Bron: Independent | Beeld: Pexels