Dit zijn 7 redenen om iedere dag een glas komkommersap te drinken

Komkommersap is niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond!

Komkommer is niet alleen een hele lekkere, luchtige en calorie-arme snack; ook kent het heel erg veel gezondheidsvoordelen. Dit zijn de redenen waarom het goed voor je zou zijn om iedere dag een glas komkommersap te drinken

Komkommersap kent heel veel voordelen!

Gezond

Voordat we je vertellen waarom komkommersap heel veel gezondheidsvoordelen kent, is het natuurlijk wel handig om te weten hoe je precies een glas komkommersap moet bereiden. Dit is heel erg simpel: het enige wat je nodig hebt is een komkommer en een blender. Het beste kun je de komkommers voor even in de vriezer stoppen; zo krijg je een lekker gekoeld drankje. Haal de komkommer vlak voor gebruik uit de vriezer, snijd ze in grove stukken en doe ze in de blender. Voeg, als je de substantie te dik vindt, nog wat water toe.

 

1. Hydratatie

Hoe erg je je best ook doet; op sommige dagen lukt het je gewoon niet om meer dan vier glazen water naar binnen te werken. Je kunt jezelf gelukkig ook op andere manieren hydrateren dan met alleen water drinken: met komkommer bijvoorbeeld. De groente bestaat namelijk voor 90 procent uit water.

2. Goede stoelgang

Een komkommer bevat zowel vezels, als water. Een gouden combinatie waardoor mensen beter naar de wc kunnen. Ook zitten er enzymen in komkommers die eiwitten kunnen splitsen en die zo helpen bij de vertering van producten die veel eiwitten bevatten en daardoor moeilijk verteerbaar zijn, zoals vlees en vis.

Meer redenen waarom komkommersap zo gezond is vind je op de volgende pagina!

Pagina 1/2