Lege zalen: dit zijn de regels als de bioscopen weer open gaan

bioscoop weer open

Filmliefhebbers kunnen straks hun hart weer ophalen

Goed nieuws voor fans van het witte doek, want sommige bioscopen gaan over twee weken weer open. Mocht je straks weer in de popcorngeur van een goede film willen genieten, dan moet je net als bij de horeca wel rekening houden met een aantal maatregelen. Of de vrijwel lege zalen die we kunnen verwachten nog iets opleveren voor de bioscopen is nog maar de vraag. Lees hieronder aan welke regels jij je tijdens een filmbezoekje moet houden.

Per 1 juni weer open

De bioscopen mogen per 1 juni weer filmliefhebbers verwelkomen, maar wel slechts dertig per zaal. Bij de bioscopen van Pathé geldt in ieder geval dat je vooraf online een ticket moet hebben gekocht, zodat de medewerkers weten wanneer dit aantal is bereikt. In de bioscoop kun je niet zelf een stoel kiezen – je krijgt een plek aangewezen. Het is niet toegestaan om direct achter elkaar te zitten. Naast elkaar zitten mag alleen als de bioscoopbezoekers uit hetzelfde gezin komen, anders moeten er drie lege stoelen tussen de filmkijkers zitten. Om te voorkomen dat het bij de ingang te druk wordt, zullen er gedurende de dag minder films draaien. Tot slot zal er vaker schoongemaakt worden en zullen er ‘kuchschermen’ hangen.

Minder nieuwe films

Doordat het coronavirus nog wereldwijd verspreid is, liggen veel filmopnames voorlopig stil. Daardoor zullen er minder nieuwe films op het programma staan dit jaar. Wel keren er oude succesfilms terug op het witte doek, waaronder Harry Potter en klassiekers als Grease. Een beetje nostalgie in de bios dus, deze zomer.

Lege zalen

Dat de zalen een stuk minder goed gevuld zullen zijn dan normaal, gaat Pathé wel merken in de portemonnee. Directeur Jacques Hoendervangers vertelt ‘BuzzE’: “Natuurlijk is het beter dan niets, maar het is absoluut niet rendabel.” Gelukkig lijken filmfanaten niet bang te zijn om weer een bezoekje aan de bioscoop te brengen, want de online voorverkoop van de tickets loopt nu al storm. Daardoor blijft het omzetverlies van de bioscopen in ieder geval beperkt.

Lees ook: Onverkochte kleding door de coronacrisis: dit gebeurt ermee

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Unsplash