De regels overtreden voor een waardig einde? Deze verpleegkundigen deden het!

Deze verpleegsters gaven hun patiënt een waardig einde tegen de regels in

Over het algemeen proberen de meeste mensen zich wel aan de regels te houden. Maar wat nu als dat volledig ingaat tegen waar je voor staat? Verpleegkundigen uit een Deens ziekenhuis besloten de regels aan hun laars te lappen en gaven hun stervende patiënt een waardig einde.

De 75-jarige man Carsten bleek een aneurysma in zijn buikaorta te hebben waar niets meer aan te doen was. Met de wetenschap dat hun patiënt nog maar enkele dagen of zelfs uren te leven zou hebben, besloten de medewerksters van het Aarhus ziekenhuis de bejaarde man een waardig einde te geven.

Sigaret met een wijntje
Het bed van de zieke Carsten werd buiten op het balkon neergezet en hier mocht de 75-jarige genieten van een sigaretje en een koud glas witte wijn. Flink over de streef ging het ziekenhuispersoneel (als je het ons vraagt) niet, maar we vinden het wel een ontzettend hartverwarmend gebaar. Tot dusver is niet bekend hoe het nu met de zieke man gaat, maar we hopen van harte dat hij de vele lieve reacties op de Ziekenhuis’ Facebookpagina nog heeft mogen lezen.

Bron: Libelle Daily | Beeld Aarhus Universitetshospital