Rennen maar! Hardlopen verlengt je leven schijnbaar met 3 jaar

hardlopen

Trek die hardloopschoenen maar uit de kast

We weten allemaal dat bewegen niet alleen goed is voor de fysieke gezondheid, maar ook voor ons mentale welzijn. Gelukkig hoef je heus niet elke dag in de sportschool te trainen, een rondje hardlopen is ook effectief om vet te verbranden. Enne, het schijnt ook nog eens dat je met hardlopen je levensduur verlengt!

Gezond

Dat hardlopen (en bewegen in het algemeen) goed voor je is, is voor niemand nieuws. Maar dat het zo goed is dat je je leven ermee verlengt, zag je waarschijnlijk niet aankomen. Toch is het zo. Volgens onderzoek van de Universiteit van Iowa blijkt dat hardlopen en de duur van je leven met elkaar te maken hebben. En niet zo’n klein beetje ook.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Running World ® (@runningworld)

Langer leven

Wanneer je de aankomende veertig jaar twee uur per week gaat rennen, wordt je leven met maar liefst 3,2 jaar verlengd, staat in het onderzoek. Omgerekend: elk uur hardlopen verlengt je leven met zeven uur. Wow! Moet je je niet rot gaat rennen, want de mens is helaas niet onsterfelijk.

Het onderzoek zegt ook dat de kans op een vroegtijdige dood met 40% afneemt wanneer je regelmatig de hardloopschoenen aantrekt.

Lees ook: Wil je afvallen? Dan moet je zo veel kilometer per week hardlopen

Bron: New York Times, Happy in Shape | Beeld: Pexels, Instagram