Rijstwater kan maar zo de snelle oplossing zijn tegen diaree

Het rijstwater heeft in het geval van diarree een positief effect op je stoelgang

Er zijn drie zekerheden in het leven: we gaan allemaal een keer het hoekje om, de belastingdienst weet je áltijd te vinden als je hen geld verschuldigd bent en diaree komt nooit goed uit. Laten we even voortborduren op dat laatste. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van de diaree af zijn en wij hoorden onlangs over een mogelijke remedie: rijstwater.

Effect van rijst

Heb je weleens flink lopen schranzen tijdens een bezoekje aan de Chinees? Of heb je fanatiek allerlei lekkers naar binnen geschoven wanneer er een rijsttafel op het menu stond? Dan ben je vast bekend met het effect dat rijst kan hebben op je ingewanden: constipatie. Verstopt zitten is alles behalve een pretje, maar om die reden kan rijst wel wat voor je stoelgang betekenen als je diaree hebt.

Rijstwater

Bij de drogist zijn verschillende tabletten verkrijgbaar die de diaree tegengaan, maar je kunt ook rijstwater drinken. Een Duits onderzoek ontdekte dat rijstwater effectiever werkt tegen diarree dan traditionele hydraterende drankjes, waaronder ook sportdrankjes.

Benieuwd hoe je dit precies aanpakt? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2