Plotseling last van rode, jeukende bultjes? Dit zou het weleens kunnen zijn…

Maar hoe kun je zonneallergie voorkomen? Als eerste is het belangrijk om op een verstandige manier met de zonnestralen om te gaan. Dit doe je door – zelfs op bewolkte dagen – zonnebrandcrème te gebruiken.

Veilig zonnen

Ga je op een zonvakantie, zorg er dan voor dat je een gedeelte van de dag in de schaduw doorbrengt en breng om de twee uur een extra laag zonnebrandcrème aan. Vergeet ook vooral niet om je opnieuw in te smeren als je in het water bent geweest: waterresistent betekent niet dat het blijft zitten na het zwemmen, alleen dat het béter blijft zitten dan gewone zonnebrandcrème. Daarnaast is het goed om met een vakantie in het vooruitzicht je huid te laten wennen aan de zon. Breng op zonnige dagen een tijdje buiten door en breng eventueel een bezoekje aan de zonnebank.

pech

Helaas heb je, ook al houd je je aan de voorwaarden voor veilig zonnen, geen garantie dat de allergie uitblijft of een volgende keer niet meer terug komt. Waar sommige mensen slechts eenmalig last hebben van de klachten, lopen anderen er ieder jaar mee rond. Met de jaren kan de allergie gelukkig minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. Mocht je er echt buitensporig veel last van hebben, dan kan een bezoekje aan de dermatoloog nog soelaas bieden. Een laatste tip: cosmeticaproducten kunnen de klachten veroorzaken of verergeren. Gebruik liever geen producten met allergenen zoals parfum, alcohol, conserveringsmiddelen en nanodeeltjes.


Pagina 2/2

Lees ook: Met slippers aan of op blote voeten autorijden: mag dat nu wel of niet?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay