Ook speciale rookruimtes vanaf nu niet meer toegestaan in de horeca

Rookruimtes waren in eerste instantie wel toegestaan

Roken wordt nu volledig in de ban gedaan in de horeca. Tot op heden was het nog wel toegestaan om een aparte rookruimte te hebben in een horecagelegendheid, zoals een club of bar, maar vanaf vandaag is ook dat niet meer toegestaan. 

De uitspraak werd gedaan door het gerechtshof.

Druk

De vereniging Clean Air Nederland (CAN) spande een zaak aan, omdat de rookruimtes in zouden gaan tegen de afspraken die ook Nederland had getekend. Het gerechtshof stelt hun nu in het gelijk. Eerder verloor CAN een rechtszaak, maar krijgen nu in een hoger beroep toch hun zin en de rookruimtes zijn vanaf nu ook verboden. De reden voor het verbieden van deze rookruimtes is dat niet-rokers de druk kunnen voelen om met hun rokende vrienden mee te gaan naar de rokersruimte, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Daarbij worden op deze manier medewerkers van de horecagelegenheden ook blootgesteld aan de rook.

Naar buiten

Sinds 1 juli 2008 gold er al een rookverbod in openbare ruimtes, maar toen werden rookruimtes nog wel geaccepteerd. Die tijd is nu voorbij. Rokers moeten nu dus echt naar buiten om een sigaret te roken.

Lees ook: Gruwelijk: Hamster geweigerd op vliegtuig, baasje spoelt ‘m door het toilet

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: pxhere