Roomboter is een stuk beter voor je dan men je doet geloven, margarine daarentegen… Lees hier waarom roomboter het wint van margarine!

Vooral in dierlijke producten zitten verzadigde vetten, zoals zuivel, vlees, eieren, zalm en roomboter. In margarine worden transvetten juist op kunstmatige wijze gemaakt en in verpakte bakproducten en snacks gestopt.

In dit grote nieuwe onderzoek werd er geen bewijs gevonden dat verzadigde vetten slecht voor je gezondheid zijn. De Universiteit van Cambridge ontdekte onlangs nog dat verzadigde vetten in zuivelproducten bescherming bieden tegen diabetes.

De gerenommeerde wetenschapper James DiNicolantonio van het Ithica College in New York in de Verenigde Staten riep vorig jaar op de richtlijnen over verzadigde vetten aan te passen. Men begon in de jaren vijftig verzadigde vetten dus onterecht in het verdomhoekje te plaatsen en al sinds de jaren zeventig worden mensen geadviseerd om minder vet te eten.

Het nieuwe onderzoek toont ook aan dat er geen duidelijk verband is tussen een hogere inname van verzadigde vetten en overlijden, cardiovasculaire ziekte, coronaire hartziekten, beroerte of diabetes type 2. Het British Medical Journal publiceerde de studie.


Pagina 2/2