Toe aan rust en ontspanning? Dan moet je dit het komende weekend echt doen!

Het gaat je heel veel rust opleveren

Iedere dag brengen we door achter een beeldscherm: we werken op een computer, kijken na het werk televisie en kijken ook nog eens meerdere keren per dag op onze telefoon. Dit is een hele belasting voor onze hersenen, die continue honderden prikkels te verwerken krijgen. 

Wil je daarom eens écht rust en ontspanning? Houd dan eens een digitale detox!

Detoxen

Het is misschien een beetje eng, een digitale detox. Want mis je niet van alles als je helemaal offline gaat? Misschien wel, maar toch is het een goed idee om je eens helemaal te ontdoen van alle digitale middelen. Een burn-out en stressklachten door de digitale verslaving komen namelijk steeds meer voor. Tijd dus om te detoxen en die telefoon, laptop en televisie een week of een weekend lang helemaal links te laten liggen. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk?

Telefoon weg!

Net als met een dieet het geval is, zul je jezelf bewust moeten maken van je valkuilen. Zet daarom voordat je digitale detox begint eens een app zoals BreakFree op je telefoon om te checken hoe vaak je er eigenlijk op kijkt. Je zult schrikken en je bewust worden van je verslaving. Leg hem daarna helemaal weg: berg hem op in een la of kast, samen met je laptop. Het wordt lastig, want je telefoon is vaak ook je wekker, routebeschrijving en je krant. De digitale detox leert je echter weer creatiever na te denken -dit deden we vroeger ook- en op een andere manier informatie te vergaren. Focus je in dit weekend op je vrienden, familie en andere dingen die belangrijk zijn!

Lees ook: Heb je last van hoofdpijn? Dit drankje helpt je er zó vanaf!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Viva | Beeld: Pexels