Waarom je je schoenen niet uit moet doen in een vliegtuig

vliegtuig

Je kunt je schoenen beter aanhouden tijdens je vlucht

Lange rijen voor de douane, je handbagage binnenstebuiten keren omdat er tóch iets twijfelachtigs in zit, om vervolgens na het boarden eindelijk plaats te kunnen nemen in het vliegtuig. Nadat je die hele procedure hebt doorlopen, wil je het jezelf toch gemakkelijk maken. Bij sommigen gaan de schoenen daarom meteen uit, maar of dat nu zo’n goed idee is…

Het vliegtuig is niet zo schoon als je hoopt.

Reinigen

Tijdens een lange vlucht is het veel comfortabeler om alleen je sokken aan te hebben, maar aan te raden is het niet, zo meldt Reader’s Digest. Hoewel het toilet van het vliegtuig wel wordt schoongemaakt, zijn ze eigenlijk nog steeds erg vies. Wanneer het vliegtuig diezelfde dag nog een vlucht maakt, wordt het toilet snel gereinigd met desinfecterende spray, schoongeveegd en voorzien van wc-papier. Dat is het.

Vieze vloer

De vloer van de wc wordt ’s nachts pas helemaal gedesinfecteerd. Omdat de wc zo klein is, is het dus makkelijk voor bacteriën om zich te verspreiden. Daarnaast zijn er nog altijd passagiers die staand plassen. Een beetje turbulentie zorgt er al snel voor dat mannen niet altijd goed richten. Het plasje water op de vloer zou dus best wat anders kunnen zijn. Geen fijne gedachten, vinden wij. Door je schoenen aan te houden, hechten de bacteriën zich tenminste niet aan je sokken.

Niet alleen het toilet

De wc is niet de enige bron van bacteriën. Wanneer een medepassagier ziek wordt en moet overgeven, wordt alleen de plek zelf goed gereinigd door een schoonmaker. De plek eromheen wordt vaak niet (goed) schoongemaakt en bevat daarom nog vele bacteriën die zich makkelijk kunnen verspreiden, zo beweert Readers Digest.

We weten niet of alle vliegmaatschappijen dit beleid voeren wanneer het aankomt op schoonmaken, maar je kunt altijd het zeker voor het zekere nemen door je schoenen gewoon aan te houden.

Lees ook: Zo ziet het vliegtuig van Willem-Alexander en Maxima er vanbinnen uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Unsplash