Schokkend nieuws: er is nu ook ingebroken bij de Turks-Nederlandse columniste Ebru Umar in Amsterdam! Waar gaat het naartoe?

Ingebroken bij Ebru Umar

Ebru Umar mag Turkije niet verlaten en nu is er ook in haar huis ingebroken

Eerder schreven we al over de Turks-Nederlandse columniste Ebru Umar die afgelopen zaterdag werd gearresteerd in haar buitenverblijf in de Turkse plaats Kusadasi, vanwege twee beledigende tweets over de Turkse president Erdogan. Ze werd gisteren vrijgelaten, maar ze mag het land officieel nog niet verlaten. Ze staat nog altijd onder “landarrest”, zoals ze het zelf noemde.

Maar dat is nog niet alles, want in de Amsterdamse woning van de Metro-columniste is in de nacht van zondag op maandag zelfs ingebroken door onbekenden. Ebru Umar’s buurman in Amsterdam meldde haar maandagochtend dat haar voordeur was geforceerd en dat het huis letterlijk overhoop gehaald was. Ebru Umar’s laptop is in ieder geval gestolen. Haar buurman hoorde rond 02.45 uur ’s nachts gestommel. “Omdat ik verder in huis niets zag, ben ik weer gaan slapen”, aldus de buurman. “Vanmorgen zag ik een enorme scheur in de voordeur van Ebru. Het is wel beangstigend allemaal.” Lees meer over deze schokkende gebeurtenis op de volgende pagina.


Pagina 1/2