Deze 7 signalen vertellen je dat je een gezond lichaam hebt

Herken jij jezelf hierin?

We weten vaak wel een beetje of we gezond bezig zijn of niet: als we gezond eten, we geen lichamelijke klachten hebben en barsten van de energie weten we dat het wel goed zit. Maar hoe kunnen we aanvoelen of we écht gezond zijn? Deze signalen vertellen het je!

Deze zeven tekenen wijzen op een supergezond lichaam!

1. Je wordt iedere dag rond dezelfde tijd wakker

En daarvoor hoef je niet eens een wekker te zetten! Als je iedere dag uit jezelf rond dezelfde tijd wakker wordt betekent dit dat je lichaam uitgerust is. Een goed teken!

2. De kleur van je urine is helder-, licht- of strogeel

Deze drie kleuren geel betekenen dat je lichaam goed gehydrateerd is. Plas je echter donkergele urine, dan kan dit betekenen dat dat je uitgedroogd bent. Daarnaast kan het wijzen op een proteïnetekort, gal- of nierproblemen.

3. Je poept altijd op dezelfde momenten

Als je altijd poept op hetzelfde moment en je ontlasting groot en zacht is en niet blijft drijven heb je een gezonde stoelgang. Dit is een teken van een gezond lichaam. Blijft je ontlasting drijven, dan kan dit betekenen dat vetten niet geabsorbeerd worden door je lichaam. Is je ontlasting droog en hard, dan mag je wel wat meer water drinken. Een zeer waterige ontlasting kan wijzen op een infectie.

4. Je hebt gladde, roze en sterke nagels

Als je nagels geen ribbeltjes vertonen, roze en sterk zijn, dan duidt dit op een goede gezondheid. Het hebben van broze nagels hoeft echter niet te betekenen dat je een slechte gezondheid hebt; dit kan veel verschillende oorzaken hebben.

5. Je oogwit is wit en je ogen puilen niet uit

Is je oogwit geel in plaats van wit, dan kan dit betekenen dat je geelzucht hebt. Puilen je ogen uit, dan kan dit duiden op een te snel werkende schildklier.

6. Je reukvermogen is goed

Kun je de geuren van bananen, kaneel of limoenen niet onderscheiden, dan kan dit duiden op een risico op Parkinson. Maar ook je levensstijl kan van invloed zijn op je reukvermogen: zo kunnen rokers ook minder ruiken dan niet-rokers.

7. Je hartslag is ongeveer 60 tot 80 bpm

Als je hartslag 60 tot 80 bpm is, dan zit je waarschijnlijk wel goed. Als je minder dan vijf minuten nodig hebt na een workout om je hartslag weer naar dit niveau te brengen, dan is dat een goed teken. Duur het langer, dan is het tijd om een conditie op te bouwen.

Lees ook: Niet voor de poes: voorkom dat je deze vaginafouten maakt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle | Beeld: Pexels