Denk je dat iemand liegt? Aan deze signalen kun je een leugen herkennen

4. Knipperen

Normaal gesproken knipperen we om de tien tot twaalf seconden met onze ogen. Als je onder druk of spanning staat, ga je veel sneller achter elkaar knipperen. Dat is dus ook wat er gebeurt als iemand aan het liegen is.

5. Rood worden

Sommige mensen kunnen een heel rood gezicht of vlekken in de nek krijgen als ze aan het liegen zijn. Door de adrenaline die veroorzaakt wordt door het liegen, kleurt het gezicht rood. Hier kunnen zij dus niets aan doen, maar het is wel een signaal van het lichaam dat er iets niet klopt.

6. Droge lippen

Sommige mensen persen hun lippen samen of zuigen aan de binnenkant van hun wangen als ze liegen. Met droge lippen tot gevolg. Daarnaast lijkt je mond extra droog te worden als je een leugen aan het vertellen bent. Dus als je gesprekspartner bij een moeilijk onderwerp de keel schraapt of erg dorstig is, moet je zijn woorden misschien met een korreltje zout nemen.

7. Gesloten houding

Voor veel mensen is het moeilijk om te liegen. Ze zullen dan ook niet heel zelfverzekerd zijn als ze hun leugen aan het vertellen zijn. Vaak kun je het dan ook goed zien aan een gesloten houding als iemand liegt. Vaak is het bovenlichaam gespannen en wijzen schouders en benen de andere kant op.

Pagina 2/2

Lees ook: Leugentje om bestwil? Vrouwen en mannen liegen om verschillende redenen

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash