Deze 8 signalen kunnen wijzen op slaapapneu

5. De kilo’s vliegen eraan

Wanneer je merkt dat je plotseling bent aangekomen, maar je niet goed begrijpt hoe dit komt, dan wordt het tijd je slaap eens te inspecteren. Door slaapapneu rust je niet volledig uit, waardoor de hormonen die de werking van honger reguleren niet goed werken. Hierdoor kun je overdag hongeriger voelen dan normaal. Een paar extra kilo’s? Die liggen dan al gauw op de loer.

6. Intimiteit is ver te zoeken

Kruipen jij en je partner de laatste tijd niet vaak meer onder de lakens? Dan zou slaapapneu de oorzaak kunnen zijn. Die slechte nachtrust zorgt niet alleen voor flink wat vermoeidheid, maar kan er bij mannen voor zorgen dat het klokkenspel niet optimaal meer werkt.

7. Ongelukjes in bed (bij kinderen)

Niet alleen volwassenen kunnen last hebben van slaapapneu. Merk jij dat jouw kind plotseling de boel niet droog houdt in de nacht? Dan kan dit wijzen op slaapapneu. Dit geldt vooral voor de kinderen die na een periode van zindelijkheid, ineens weer last krijgen van bedplassen. In zo’n geval is het verstandig een bezoekje te brengen aan de huisarts.

8. Bijzonder gedrag op school (bij kinderen)

Waar volwassenen een kort lontje krijgen door een slechte nachtrust, vertonen kinderen ook opvallend gedrag. Merk jij dat jouw kind zich misdraagt op school? Of dalen zijn of haar cijfers enorm? Dan kan dit wijzen op slaapapneu.

Pagina 2/2

Lees ook: Hongerig naar bed: 5x wat er dan met je lichaam kan gebeuren

Bron: The Healthy | Beeld: Unsplash