Deze 6 signalen vertellen je dat je te veel suiker binnenkrijgt

De signalen zijn overduidelijk

Suikerrijke voeding is, laten we even eerlijk zijn, hartstikke lekker. Helemaal geen suiker meer eten is dan aan ons niet besteed. Maar heb je last van deze signalen? Dan moet je je suikerinname misschien wat omlaag schroeven.

Ook al is suiker niet goed voor ons lichaam: het laat ons eten wel veel beter smaken. Suiker wordt daarom ook verwerkt in heel veel producten, zelfs in voedingsmiddelen waarvan je het niet verwacht zoals pastasaus, vleeswaren of een sneetje brood. Eet je te veel van dit soort producten dan kan dat een heleboel effect hebben op je lichaam. Zo kun je last krijgen van de volgende symptomen.

1. Brain fog

Brain fog is een soort mist die in je hoofd zit. De mist kan ervoor zorgen dat je moeite het je te focussen, dat je je niet goed kunt concentreren en dat je moeite hebt met je dingen herinneren. Dit komt doordat suiker ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel fluctueert, wat resulteert in brain fog of mentale verwarring.

2. Hoofdpijn

De stijging in de bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat de bloedvaten in je hersenen vernauwd worden. Hierdoor kan hoofdpijn ontstaan. Minder suiker eten zal ervoor zorgen dat je uiteindelijk minder last hebt van je hoofd.

3. Spijsverteringsproblemen

Suikerrijke voeding kan zorgen voor slechte bacteriën en een overmaat van van gist in de darm. Je spijsvertering raakt ontregeld, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel, constipatie, symptomen van PDS en winderigheid.

4. Stemmingswisselingen

Het ervaren van gevoelens van angst of depressie is niet gek als je bloedsuikerspiegel de hele tijd op en neer springt door een te hoge suikerinname. Tussen de pieken door kun je je namelijk ontzettend humeurig voelen.

5. Traagheid

Je bloedsuikerspiegel is gelinkt aan je energiepeil. Een dieet dat hoog is in suikers en bestaat uit lege calorieën zal automatisch leiden tot pieken in je energieniveau en langdurende dalen. Eet je echter een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen dan zul je een veel stabieler energiepeil hebben.

6. Pukkels

Te veel suiker in je voedingspatroon kan zorgen voor een uitbraak van pukkels en andere onvolmaaktheden op je gezicht. Suiker kan zorgen voor een verhoogde talgproductie, wat kan leiden tot acne.

Lees ook: GGD waarschuwt vakantiegangers naar deze landen voor mazelenuitbraak

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tiphero | Beeld: Pixabay