Zoveel slaap heb je nodig voor een goed humeur

Ook van te veel slaap kun je uit je hum raken

Als je een avondje weinig hebt geslapen of gewoon erg slecht hebt geslapen, kan het kleinste dingetje er al voor zorgen dat je uit je slof schiet en iemand een snauw naar zijn hoofd slingert. Tja, we worden er niet redelijker op als we te weinig hebben geslapen. Maar hoeveel slaap heb je dan wel nodig voor een opperbest humeur?

Eigenlijk klinkt het antwoord vrij logisch.

Acht uur slaap

Je hebt acht uur slaap nodig om goed te functioneren, dus het is eigenlijk ook niet zo vreemd dat je dit aantal uur nodig hebt om in een goed humeur te zijn. Het klinkt als een aannemelijke theorie, maar is het ook echt zo? Jazeker! Acht uur slaap zorgt ervoor dat je in je beste humeur bent (andere factoren, zoals een file die zich opeens vormt onderweg naar werk, daargelaten). Een onderzoekje van Jawbone bevestigt dit.

Goed humeur

Jawbone is een merk dat draagbare activiteitstrackers maakt. Ze pakten de gegevens van duizenden van hun gebruikers erbij om te kijken in hoeverre het slaappatroon het humeur beïnvloedt. Uit deze analyse bleek dat mensen die tussen de 8 en 9,5 uur slapen, het beste humeur hadden. Daarentegen bleek ook dat mensen die langer dan 9,5 uur slaap hadden een kleine daling ondervonden in het humeur. Met andere woorden: te lang slapen is dus ook niet goed.

Klein beetje meer slaap

Slaap jij normaal acht uur en stap jij toch niet altijd met je beste beentje uit bed? Probeer dan eens een uurtje langer te slapen. De onderzoekers beweren namelijk dat mensen die een extra uur langer slapen dan normaal vijf procent gelukkiger wakker worden.

Lees ook: Deze 4 gekke tips helpen je om sneller in slaap te vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Joe | Beeld: Pexels