Slaap jij ook zo vaak door de wekker heen? Dan moet je dit even lezen, DIT kan de oorzaak zijn..!

wekker

Als je vaak door je wekker heen slaapt kan het deze oorzaak hebben!

Het is de aller-vervelendste manier om je dag te beginnen: door je wekker heen slapen. Je hebt het gevoel dat je meteen al één-nul achter staat en de rest van de dag blijf je wat verward achter de feiten aanrennen.

Wij houden ons ’s ochtends altijd aan een strak schema en als we ons verslapen loopt onze hele dagplanning in de soep. En dat terwijl we nog wel de wekker hadden gezet! Eén keer verslapen is al vervelend, maar als het je regelmatig overkomt kan het echt een belemmering voor je dagelijks functioneren vormen.

Hoe kan het toch dat je genoeg slaap krijgt, je wekker zet en er dan tóch doorheen slaapt? Woman Magazine komt met een mogelijke verklaring voor dit vervelende probleem, namelijk een traag werkende schildklier! De meeste mensen hebben zo’n 8 à 9 uur slaap nodig om zich uitgerust te voelen. Maar als je merkt dat je lichaam steeds meer slaap nodig heeft, kan het zijn dat je schildklier niet goed werkt. In dat geval werkt ook je stofwisseling minder snel dan je zou willen. Als je dit herkent, is het zeker raadzaam om langs de huisarts te gaan.

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash