Slaap je slecht? Gebruik dan eens dit aparte Chinese trucje

Chinese slaaptruc slapen

Je hoeft niet langer schaapjes te tellen!

Vervelend hè, wakker liggen terwijl je partner naast je vredig ligt te ronken. Slapeloosheid is een groot probleem. Hoe fijn zou het dan ook zijn als we het met een simpel trucje op zouden kunnen lossen? Dat kan! Slapeloosheid is een slaapstoornis waarbij je niet kunt slapen, wat vaak gepaard gaat met functioneringsklachten overdag. Je kunt last hebben van drie verschillende soorten slapeloosheid: moeilijk in slaap kunnen vallen, vroeg wakker worden en vaak wakker worden gedurende de nacht. De oorzaken van slapeloosheid zijn in veel gevallen niet duidelijk.

Gelukkig is er volgens de Chinese geneeskunde wél een duidelijke oplossing!

Acupunctuur

Volgens de leer van de acupunctuur helpt het druk uitoefenen op bepaalde punten op je lichaam bij slapeloosheid. Deze techniek wordt al honderden jaren door Chinezen toegepast. Er zijn volgens de chinezen drie drukpunten die je slaap beïnvloeden.

Chinese slaaptruc

Het LV3 punt wordt gezien als het drukpunt dat alle problemen geneest. Dit punt bevindt zich boven de tenen, tussen de grote- en de tweede teen in. Het drukpunt K1 bevindt zich onder je voet, precies in de inkeping bij de bal van je voet. Drukpunt PC6 bevindt zich op de pols, een paar centimeter boven de handpalm. Geadviseerd wordt om deze drukpunten gedurende vier tot vijf seconden in te drukken voor een optimaal resultaat.

slapeloosheid acu

Wij gaan dit als we niet kunnen slapen zeker even uitproberen. Een kleine moeite toch? En altijd beter dan heftige slaapmiddelen!

Lees ook: Om deze reden zou je niet te vaak moeten uitslapen in het weekend

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pixabay