Kom jij moeilijk in slaap? Deze theesoort bevordert je nachtrust

Deze thee van banaan en kaneel heeft een kalmerende en slaap bevorderende werking

Goed slapen: het is niet voor iedereen weggelegd. Een slechte nachtrust is niet alleen ontzettend frusterend, het heeft ook impact op je dagelijks leven. Je kunt je hierdoor minder goed concentreren en je humeur wordt er meestal niet beter op. Grijp jij al gauw naar rustgevende slaapmiddelen? Zonde, want met deze theesoort dommel je in slaap voor je het weet. Goed nieuws: je maakt het drankje gemakkelijk zelf.

Banaan als slaapmiddel

Bananen bevatten het aminozuur tryptofaan. Dit zorgt voor aanmaak van de chemische stof serotonine in de hersenen. Serotonine heeft volgens National Health Service een kalmerende en slaap bevorderende werking. Je kunt dus een banaan eten voor het slapengaan om je nachtrust te bevorderen. Maar wist je dat je banaan ook in een kopje thee kunt verwerken?

Thee met banaan en kaneel

Over de hele wereld wordt thee met banaan en kaneel gebruikt als slaapdrankje. Doordat banaan en kaneel veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen creëer je een middel om je slaapkwaliteit te bevorderen. Kaneel bevordert de gezonde spijsvertering en bloedsomloop. Daarnaast zorgt banaan ervoor dat je lichaam minder cortisol – ook wel het stresshormoon – produceert en zorgt het hoge gehalte tryptofaan ervoor dat de serotonineproductie in je lichaam omhoog gaat – waardoor je ‘s nachts goed in slaap valt.

Benieuwd hoe je deze theesoort maakt? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2