Je slaapt genoeg, maar bent toch moe: herken jij dit? Dít kan de reden zijn!

moe

Blijf jij ook altijd moe terwijl je genoeg slaapt?

We weten allemaal dat genoeg slaap heel belangrijk is om normaal te kunnen functioneren gedurende de dag. Het is daarom raadzaam om minimaal zeven á acht uren slaap per nacht te pakken. Maar wat als zelfs het aanbevolen aantal uren slaap niet genoeg is voor je en je keer op keer moe je bed uitstapt? Dan kan er misschien meer aan de hand zijn.

 

Wat als genoeg slaap niet meer genoeg is?

Druk druk druk
Druk hebben we het allemaal. Werk, sociaal leven, relaties en soms kinderen: 24 uur in een dag lijkt niet meer genoeg. Soms komt het dan voor dat je eens te weinig slaap pakt, maar als je meestal het aanbevolen aantal uren slaapt en toch nog moe bent kan de oorzaak ergens anders liggen. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Sta dan eens stil bij de volgende punten:

Beweging
Het kan zijn dat je geest wel moe is van een drukke dag, maar dat je lichamelijk nog niet aan slapen toe bent. Een groot deel van de mensen brengt hun werkdag zittend achter een computer door, en dit zorgt ervoor dat je het grootste deel van de dag niet beweegt. Op deze manier heb je lang niet alle energie verbruikt die nodig is voor een goede nachtrust. Doe een wandeling in de lunchpauze of na het avondeten, dit helpt al heel veel.

Drinken
Een groot deel van de mensen drinkt veel te weinig water en zit ver onder het minimum aanbevolen aantal van 8 tot 10 glazen per dag. Als je lichaam uitdroogt kan je last krijgen van een enorme energiedip, gepaard met een suf gevoel. Let eens wat bewuster op je water-inname.

Douchen
In de avond daalt je lichaamstemperatuur om je voor te bereiden op de nacht. Als jij dan laat in de avond nog heel warm gaat douchen warmt je lichaam weer op en wordt het weer wakker. Douche dus maximaal twee uur voordat je in bed stapt!

Snacken
Pas op met wat je eet voordat je naar bed gaat. Nog even een handje chips naar binnen werken is geen topidee, want volgens onderzoek kunnen vooral zoute snacks je hersenen weer activeren. Dit zorgt voor een onrustige nacht en zelfs nachtmerries! Snacks als een halve banaan of een handje amandelen brengt je juist tot rust en daardoor slaap je beter.

Lees ook: Lig jij vaak ‘s nachts wakker te woelen? Drink dít wonderdrankje dan, je valt direct in slaap!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: ter illustratie Pixabay