Dit is het slaaptrucje dat piloten toepassen om sneller in slaap te vallen

Het proberen kan geen kwaad!

Van een plafonddienstje draaien is zelden iemand gelukkig (of uitgerust) geworden. Niet in slaap kunnen vallen is erg vervelend en komt nooit goed uit. Je kunt op zo’n moment wel een schietgebedje doen dat je de slaap snel vat of schaapjes gaan tellen, maar erg effectief is het niet. Maar misschien heb je wel baat bij dit slaaptrucje dat piloten toepassen.

De methode schijnt in 96 procent van de gevallen te werken.

Slaaptrucje

Er schijnt een slaaptrucje te zijn dat erg geliefd is bij piloten. Volgens Woman and Home werd dit trucje ontwikkeld zodat piloten minder fouten zouden maken door vermoeidheid tijdens het vliegen. In 96 procent van de gevallen was het trucje succesvol, maar het onder de knie krijgen van het trucje vergt wel wat tijd. Dit percentage werd bereikt nadat men het trucje zes weken oefende. Maar daarna kun je naar het schijnt wel goed indutten.

Zo werkt het

Er zijn twee stappen om de perfecte nachtrust te krijgen en om relaxt in slaap te vallen. De eerste stap is het ontspannen van de spieren in het gezicht, waaronder je tong, kaken en spieren rondom je ogen wanneer je in bed ligt. Daarna moet je je schouders zo ver mogelijk laten zakken in het bed en de spieren in je armen en benen ontspannen. Laat je lichaam 10 seconden tot rust komen voor je overgaat op de volgende stap. Hierbij moet je proberen om je gedachten vrij te maken van allerlei zorgen en prikkels. Vervolgens stel je de volgende situatie voor: je ligt in een kano in een rustig meer en ziet niets anders dan een blauwe lucht boven je. Stel daarna voor dat je in een zwarte hangmat ligt in een donkere kamer. Herhaal daarna de worden ‘niet denken’ tien seconden lang in je hoofd. Hierna zou je als een roosje in slaap kunnen vallen.

Bedenker

De desbetreffende slaapmethode werd in 1981 uitgelegd in het book Relax and Win: Championship Performance geschreven voor Lloyd Winter. Volgens de schrijver zou de methode sportprestaties verbeteren en verlaagt het de kans op blessures doordat men leert om spanning los te laten voor een wedstrijd.

Lees ook: Dit doen slaapexperts als ze zelf niet kunnen slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Woman and More | Beeld: Pexels