Slapend afvallen? Dat kan, dít is hoe je tijdens het slapen gewicht verliest!

gewicht verliezen

Het is dus echt mogelijk: gewicht verliezen tijdens je schoonheidsslaapje

In je vingers knippen en opeens een kilo kwijt zijn? Zó makkelijk kunnen we het helaas niet maken. Maar er is wel een andere manier waarop je vrij simpel wat onsjes kwijt kunt raken. En dat kan gewoon wanneer je op één oor ligt.

De een is al gezegend met een wespentaille en een strakke buik, maar degenen die voor de zomer nog snel wat van dat buikje kwijt willen, hebben baat bij deze tips. Je kunt namelijk het een en ander doen om ervoor te zorgen dat je tijdens je acht uurtjes wat grammetjes verliest.

Drink een mok thee
Veel groene theesoorten bevatten stoffen die kalmerend werken als je ze voor het slapengaan binnenkrijgt. Dat is handig als je snel in slaap wilt vallen, maar deze stoffen helpen je ook om het vet rond je buik te verminderen. Een kopje voor het slapengaan is dus een strak plan!

Kleinere maaltijden eten op vaste tijden
Door de hele dag door kleine, maar meerdere, maaltijden te eten, zorg je ervoor dat je spijsvertering goed op gang blijft. En dit zorgt er ook voor dat je spijsvertering ’s nachts beter z’n best doet. En een spijsvertering die ook ’s nachts doorgaat, helpt je bij het verbranden van vet.

Peper door je avondeten
Een beetje peper kan veel doen om een bepaald gerecht wat meer smaak te geven, maar het kan je vetverbranding ook een boost geven! Door wat peper over je eten te strooien, kun je het vetverbrandingsproces vlak voordat je naar bed gaat regulieren. Je vetverbranding gaat ’s nachts sowieso door, maar nu gaat-ie net wat sneller.

Slaap in een koude ruimte
Een onderzoek dat in ‘Diabetes‘ verscheen, toont aan dat het helpt om in een koude kamer te slapen. Het effect van zogenoemd ‘bruin vet’ wordt verbetert wanneer het koud is. Je lichaam moet dan extra z’n best doen om je warm te houden. En de kou stimuleert het effect van bruin vet. Bruin vet wordt namelijk omgezet in warmte. Resultaat: gewicht verliezen tijdens je slaap! 

Een warme douche voor het slapen
Door vlak voor het slapengaan nog even onder de warme douche te stappen, hou je je lichaam als het ware een beetje voor de gek. Je stimuleert op deze manier een temperatuurdaling en dit helpt je om je spijsvertering te versnellen. Ook werkt deze daling slaapverwekkend waardoor je ook nog eens sneller slaap vat.

Eet een kleine portie kwark
Voor de een werkt het om geen voedsel meer aan te raken na het avondeten, maar voor de ander kan het juist averechts werken. Het vermijden van voedsel voor bedtijd is niet altijd goed voor je. Eet daarom een klein beetje kwark voordat je gaat slapen. Het rijk aan eiwitten en bevat aminozuur. Dit zorgt ervoor dat je je vol voelt en het weerhoudt je ervan om hongerig wakker te worden. Dit zorgt er weer voor dat je niet naar die zak chips grijpt die nog in het keukenkastje staat.

Bron: ElleBeeld: Pexels

Array