Heb je slecht geslapen vannacht? Je bent niet de enige en dit is de reden!

Je bent niet de enige die slecht geslapen heeft vannacht

Heb je slecht geslapen vannacht? Je bent niet de enige. Vannacht hebben heel veel mensen een beroerde nacht gehad. De slaap vatten lukte velen niet, maar helaas ging die rottige wekker wel gewoon vroeg in de ochtend af. Dikke kans dus dat jij nu met wallen over straat loopt. Had je hier iets aan kunnen doen? Nee, helaas niet, maar we weten wel waar het door kwam!

Het was volle maan vannacht.

Maan
De reden dat je zo slecht slaap ligt ook daadwerkelijk aan de maan. Doordat het buiten zo licht is maakt je lichaam het stofje melatonine in een mindere mate aan, waardoor je niet moe wordt. Je kunt dan heel lang opblijven zonder dat je lichaam een signaal krijgt dat je moet gaan slapen. Dit resulteert in een beroerde nacht waarbij je in bed ligt en maar blijft draaien en woelen. Enorm frustrerend, vooral wanneer de wekker weer op zeven uur gaat.

Balans
Toch is de maan ook heel belangrijk voor je lichaam en kan deze ook zeker gezondheidsvoordelen opleveren. Wist jij bijvoorbeeld dat een maansteen de balans in je lichaam terug kan brengen? Het zorgt ervoor dat je hormoonstelsel lekker blijft werken en jij dus geen hormonaleschommelingen krijgt. Hierdoor zal je vaker een goed humeur hebben zonder diepe dalen. Ideaal! Het is ook nog eens een heel mooie steen, dus je kan ‘m heel goed dragen als sieraad.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash