10 waarschuwingssignalen van een slechte bloedcirculatie


Let op deze waarschuwingssignalen van je lichaam om een slechte bloedcirculatie te herkennen

Zuurstof en voedingsstoffen worden door middel van je bloedcirculatie door je lichaam gevoerd. Wanneer je bloedsomloop niet goed werkt, krijgt je lichaam niet voldoende zuurstof en voedingsstoffen door bepaalde delen van het lichaam. Daarnaast is een slechte bloedcirculatie vaak een belangrijk symptoom van andere gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, diabetes en obesitas.

Herken deze 10 signalen van een slechte bloedcirculatie om andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

10. Vergeetachtigheid

Wanneer je meer moeite hebt om dingen te onthouden dan vroeger, kan dit te wijten zijn aan een slechte bloedcirculatie. Je hersenen zijn niet in staat om goed te functioneren als de bloedstroom verminderd, wat resulteert in een verminderd geheugen en vergeetachtigheid.

9. Tintelend gevoel

Heb je ooit een tintelend of slapend gevoel in je hand(en), voet(en), tenen of ander lichaamsdeel gehad? Dan kan dit mogelijk veroorzaakt worden door een slechte bloedcirculatie.

8. Darmproblemen

We bedoelen hiermee darmproblemen als diarree en buikpijn. Deze problemen met de spijsvertering kunnen worden veroorzaakt door vetophoping op de wanden van de bloedvaten, wat resulteert in beperkte bloedtoevoer naar de buik.

7. Verminderde eetlust

Als je een mindere eetlust of helemaal geen honger hebt, kan dit te wijten zijn aan een slechte bloedcirculatie. Ghreline, in de volksmond bekend als het hongerhormoon, is het hormoon dat je eetlust onder controle houdt en als er een verminderde bloedtoevoer naar je spijsverteringsstelsel is, kan het voorkomen dat ghreline wordt vrijgegeven.

6. Je huid verandert van kleur

Cyanose is een aandoening die ervoor zorgt dat je huid bleek, blauwachtig of roodachtig wordt en wordt veroorzaakt door bloed dat niet voldoende zuurstof bevat.

Bekijk de andere vijf waarschuwingssignalen van een slechte bloedcirculatie op de volgende pagina.

Pagina 1/2