Dit is het slechtste wat je kunt doen vlak voor het slapengaan

slapengaan

Doe dit voortaan niet meer voor het slapen gaan

Dat een goede nachtrust heel belangrijk is, hoeven we je niet te vertellen. Als je goed slaapt ben je niet alleen veel productiever, maar je ziet er ook veel beter uit. Tijd dus om te zorgen dat jij de beste nachtrust mogelijk krijgt. Het internet staat vol tips en trucs om jou in een heerlijke diepe slaap te brengen. Toch is er maar een ding die je in de gaten moet houden en dat is wat je wél en niet doet voor het slapengaan. 

Of je nu zweert bij kamillethee of een bepaald slaapliedje: dit werkt sowieso!

Diepe gesprekken

Volgens dokter Michael Breus is de reden van onze slechte nachtrust vooral te wijten aan de gespreksonderwerpen die we hebben met onze partners en vrienden vlak voor het slapengaan. Of je nu WhatsApp gebruikt of praat, doet hierbij niet ter zake, het onderwerp is belangrijk. Veel mensen gaan nadenken vlak voor ze gaan slapen en delen dit graag met hun geliefden. Vaak komen juist dan de emotionele onderwerpen naar boven en juist dat is fout. Je windt je op, wordt verdrietig of boos en hierdoor kun je alleen daaraan denken als je gaat slapen. Het resultaat: piekeren.

Ritueel

Wat je veel beter kunt doen, is een vast ritueel ontwikkelen voordat je gaat slapen. Begin een uur voordat je naar bed gaat met dit ritueel en herhaal ‘m elke avond. Poets je tanden, was je gezicht en zet alle beeldschermen uit. Dit zul je allemaal binnen het uur klaar hebben en dan kun je het beste even lekker gaan ontspannen. Pak er een boek bij of luisteren even naar wat rustgevende muziek. Je zult zien dat je een stuk rustiger bent en daarna veel makkelijker in een hele relaxte en rustige slaap doezelt. Slaap zacht!

Lees ook: Zonder pyjama slapen? Dit is waarom je dat niet meer zou moeten doen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: pxhere