Zit je niet lekker in je vel? Het spelen van dit spel maakt je gelukkiger!

De Sims is al jaren een grote publiekslieveling!

Er zijn van die dagen dat je even niet zo lekker in vel zit en dat je afleiding nodig hebt. Even je gedachten op iets anders en er is een spel al járen (sinds 2000) op de markt die hier het beste bij kan helpen. Dit spel heet: De Sims! 

Wij zijn al jaren gek op het spel.

Simulator

De Sims is een levenssimulator, wat inhoudt dat het heel veel lijkt op het echte leven. Hoewel… in het echte leven zetten we geen muren om het zwembad, zodat de sims er niet uit kunnen. Steve McKeown is psychoanalyticus en zocht uit dat juist de sims on heel gelukkig maakt. Dit komt omdat we door het leven van onze sims het echte leven even kunnen vergeten. Hun problemen zijn op dat moment veel belangrijker en dat ontspant.

Ontsnappen

Ook de controle die we hebben in het spel is een goede oppepper, omdat je niet altijd volledig in controle bent over je eigen leven. Daarnaast word je er ook creatief van, omdat je sims moet maken, huizen moet bouwen en ook keuzes moet maken. Keuzes die de levensloop van je sims bepalen. De focus verschuift hierdoor van je eigen leven naar het leven je sims en dat zorgt ervoor dat je even kunt ontsnappen. Zorg alleen wel dat het niet een gewoonte wordt om te ontsnappen, want dan is het misschien wel slim om er eens over te praten.

Lees ook: Heb jij last van pijn in de onderrug? Pas dan op met déze houding!

Dit bericht bewaren? in ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: De Sims