De schrikbarende reden waarom stappentellers slecht kunnen zijn voor je gezondheid

stappentellers

Mensen vragen te veel van hun lichaam

Wie een gezond leven wil leiden zou volgens expert 10.000 stappen per dag moeten zetten. Trouw kijk je daarom iedere dag op de stappenteller op je telefoon of op het mooie bandje rond je arm dat jouw stappen telt. Echter kleeft er een nadeel aan de stappenteller, want het ding kan slechter voor je zijn dan je denkt.

Althans dat beweert professor Greg Hager van de John Hopkins Universiteit in Amerika. Volgens hem streven mensen door de stappenteller een onrealistisch doel na, dat niet is gebaseerd op de hedendaagse wetenschap. “Die 10.000 stampt uit een onderzoek van meer dan 50 jaar oud. In 1960 ontdekten wetenschappers dat Japanse mannen ongeveer 3000 calorieën verbranden wanneer zij 10.000 stappen zetten. In die tijd dacht men nog dat een gemiddelde man 3000 calorieën moest binnenkrijgen op een dag en daar is dat getal van 10.000 dan ook op gebaseerd.”

Achterhaald
Het onderzoek dat beweert dat je 10.000 stappen op een dag moet zetten is maar liefst 57 jaar oud en is gebaseerd op het Japanse mannenlichaam. Anno 2017 zijn het tevens juist westerse vrouwen die de 10.000-stappenregel volgen en bovendien eten we vandaag de dag veel minder calorieën. Hager is bang dat veel mensen te veel van hun lichaam vragen, wanneer ze fanatiek de stappenteller in de gaten houden. Volgens hem moeten mensen daarom oppassen met het gebruik van de stappenteller.

Wil jij dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels