Oké dan: blijkbaar hebben verschillende sterrenbeelden een verschillende hoeveelheid slaap nodig

slaap sterrenbeeld

Geloof jij dat astrologie iets over je slaapbehoefte kan vertellen?

Beweert ons sterrenbeeld dat we deze week van het ene gelukzalige moment in het andere rollen? Dan geloven we het maar al te graag. Beweert diezelfde horoscoop een week later dat alles in de soep loopt? Dan wuiven we het weg. Astrologie nemen de meesten nu eenmaal met een korreltje zout, maar toch putten we er soms wat – in ons voordeel werkende – wijsheid uit. Zo heeft je sterrenbeeld ook wat te zeggen over de hoeveelheid slaap die je nodig hebt. Klopt het voor jou?

Advies: 7 – 9 uur per nacht

Kunnen de sterren echt beïnvloeden hoeveel slaap we nodig hebben? Hoewel het belangrijk is om goed naar je lichaam te luisteren, is het best leuk om te kijken of jouw behoefte matcht met dat wat je sterrenbeeld beweert. Of in dit geval wat Bed Threads beweert. Het Australische bedrijf gespecialiseerd in bedden en alles wat daarbij komt kijken, komt met een slaapadvies per sterrenbeeld. Maar let op: gezondheidsorganisaties adviseren om tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht te pakken. Over het algemeen geldt dat je dit het beste kunt aanhouden. Til daarom niet te zwaar aan het advies per sterrenbeeld. 

Ram

De Ram heeft relatief gezien niet zoveel slaap nodig. Rammen zijn gepassioneerd en houden er niet van om te lanterfanten. Ze doen overdag graag zoveel mogelijk en daarom kunnen ze het best doen met een uurtje minder. Slaap zien ze nog weleens als tijdverspilling en de Ram functioneert prima met het minimum aantal uurtjes per nacht. Verscheidene Rammen kunnen ook goed overleven op 6 uur slaap per nacht.

Stier

We hebben allemaal een plek in het huis waar we het gelukkigst zijn en voor de Stier geldt dat dat het bed is. Hoewel de Stier soms liever lui dan moe is, heeft de Stier daadwerkelijk veel slaap nodig. Dat komt al snel neer op 8 tot 9 uur per nacht.

Tweelingen

Voor de Tweelingen zijn vaak uitersten van toepassing. Dit zie je ook weer terug in hun slaapbehoeften. De ene keer floreren ze met 6 uur slaap per nacht en de andere keer hebben ze een volle 8 uur slaap nodig. Ook zijn Tweelingen gek op dutjes. Zeker als ze een kort nachtje hebben gehad, zorgt een klein middagslaapje ervoor dat ze de dag met frisse energie vervolgen.

Kreeft

Kreeften zijn intelligente mensen. Ze hebben een veerkrachtig temperament en weten altijd hun kalmte te bewaren. Maar dat vergt wel moeite en daarom hebben Kreeften ’s nachts veel slaap nodig.

Leeuw

De Leeuw hunkert naar liefde en gezelschap, ook tijdens het slapen. Leeuwen slapen daarom het beste als hun partner naast ze slaapt en kunnen het dan prima doen met zeven uur slaap, omdat ze dan juist ontzettend diep slapen en helemaal tot rust komen. Als de Leeuw alleen is, raakt hun slaap verstoord en hebben ze meer slaap nodig.

Maagd

Net als Rammen willen Maagden het liefst zoveel mogelijk gedaan krijgen op de dag. Slaap kan hun ritme juist verstoren en het belemmert juist hun werkflow als ze ’s avonds ergens inzitten. Ze popelen om de volgende dag weer aan de slag te gaan en doen het dan vaak maar met 6 uur slaap. Hoewel 6 uur slaap voor hen op zich wel werkt, zou 7 uur beter voor ze zijn.

Weegschaal

De Weegschaal staat altijd klaar voor zijn of haar vrienden om een luisterend oor te bieden. Ze zijn de beste vrienden, de liefste familieleden en de warmste collega’s. Of dit alles niet hartstikke uitputtend kan werken? Het antwoord daarop is ja. Aan het einde van de dag kan de Weegschaal helemaal overprikkeld zijn en daarom heeft dit sterrenbeeld zeker 8 uur slaap per nacht nodig om uitgerust wakker te worden.

Schorpioen

De Schorpioen is een manusje van alles en ervaart overdag tig emoties. Ze zijn soms wat jaloers, maar zijn ook uiterst gepassioneerd. Soms zijn ze eigenwijs, maar altijd moedig. Emoties ervaart de Schorpioen altijd extra intens en daarom is slaap voor hen zo belangrijk. Het is het beste dat zij de volle 8, soms zelfs 9 uur, slaap per nacht krijgen.

Boogschutter

De Boogschutter is avontuurlijk en functioneert prima met minder slaap. Als de Boogschutter onder druk staat of enorm geprikkeld is door alle dingen die hij of zij overdag wil doen, kan de boogschutter zelfs presteren met 5 tot 6 uur slaap per nacht. Maar Boogschutters, loop jezelf niet voorbij. De Boogschutter functioneert namelijk het beste met 8 uur slaap per nacht.

Steenbok

Als de Steenbok ergens geen zin in heeft, is dat wel haar gezondheid in het geding brengen. De Steenbok weet precies dat acht uur slaap zorgt voor een optimaal uitgerust gevoel en daarom zorgen ze ervoor dat ze die ook elke nacht krijgen. Ook in het weekend gaat de Steenbok vaak op hetzelfde tijdstip naar bed en staat de Steenbok op hetzelfde moment op. Dit sterrenbeeld houdt nu eenmaal van regelmaat.

Waterman

Watermannen zijn onafhankelijk, intelligent en lopen over van de ideeën. Of dit hun slaap positief beïnvloedt? Helaas niet. Watermannen gaan elke nacht op een ander tijdstip naar bed, maar moeten vaak wel elke ochtend op hetzelfde tijdstip opstaan. De Waterman doet het met een gemiddelde van 6 uur slaap per nacht. Ze functioneren dan prima, maar de Waterman weet zelf dondersgoed dat 8 uur slaap het beste voor ze zou zijn. Lukt het ze om op tijd naar bed te gaan? Dan geniet de Waterman intens van hun knusse, warme bedje.

Vissen

De echte dromers onder de sterrenbeelden zijn toch wel de Vissen. Ze zijn erg gevoelig, empatisch en kunnen altijd van hun intuïtie op aan. Ze hebben daarom veel slaap nodig. En dat vinden Vissen helemaal niet erg. Elke avond kijken Vissen ernaar uit om weer onder de warme wol te kruipen om naar dromenland te vertrekken.

Lees ook: Slapen met je viervoeter: dit zegt z’n slaaphouding over hoe je huisdier zich voelt

Bron: Bed Threads | Beeld: Unsplash

Array